Eğitim Sitesi

Özgürlükçülük Nedir? Özgürlükçülük Hakkında Kısaca Bilgi

Özgürlükçülük Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Özgürlükçülük:

Liberteryanizm. İnsan eylemleri birtakım kurallara göre ortaya çıkmaz. İnsan eylemlerini belirleyen kurallar olmadığından insan özgürdür. Ayrıca devletin olabildiğince küçülmesi ve insanlara ahlaki kısıtlama yapılmaması gerektiğini savunarak özgürlükleri azamileştirme düşüncelerini savunurlar.

 

    Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri

    Teoloji: Tanrı bilim-ilahiyat.

    Pragmatizm (Faydacılık): Bilgiye fayda açısından yaklaşan pragmatizm bir yaşam felsefesidir. Amerika Birleşik Devletleri'nde doğan bu akım, felsefi bir akım olmanın ötesinde geniş halk kitlelerinin yaşam biçimine dönüşmüştür. Temeli İlkçağ filozoflarından sofistlere kadar inen pragmatizm bilgiyi faydaya dayandırır. Pragmatizme göre, ne ki faydalıdır o bilgidir, ne ki bilgidir o faydalıdır.

    Birleştirici Yöntem: Elde edilen teorilerin sonuçlarının tümdengelimle denetlenip sonra bu sonuçların tümevarımla doğrulanabilirliğini gösterme işlemlerinden oluşan yöntem.

    Dini Kurallar: Allah (c.c.) tarafından insanların dünya ve ahirette kurtuluşa ermeleri, mutlu ve huzurlu olmaları için gönderilmiş ilahi kanun ve kurallardır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü