Eğitim Sitesi

Olgunlaşma Nedir? Olgunlaşma Hakkında Kısaca Bilgi

Olgunlaşma Terimi Hakkında Bilgiler

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Olgunlaşma:

Organizmada, doğuştan getirilen biyolojik özelliklerin etkisiyle ortaya çıkan gelişme; yürümeye başlama gibi, organizmada var olan potansiyel güçlerin görev yapabilecek duruma ulaşması.

 

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Olgunlaşma:

Büyüme ve gelişme sonucu ortaya çıkan öğrenmeye elverişlilik durumu. Organizmanın bedensel ve zihinsel yönden takvim yaşına uygun düşen çeşitli nitelikleri kazanacak yeterliliğe sahip olması.

 

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Olgunlaşma:

Ruhsal ve eşeysel açıdan gereği kadar gelişmiş olmak.

 

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Olgunlaşma:

Hububat tanesinin yetişme evresinin son bölümü, tanedeki su oranının % 7-14 arasında olduğu, tanenin bitkiyle olan beslenme bağlantısı kesilmiş olup, hasat edilmesi gereken dönem.

 

    Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri

    Öğrenme Eğrisi: Birbirini izleyen uygulamalar sırasında öğrenmede görülen ilerlemenin kimi yönlerini çizgisel olarak belirten, genellikle başlangıçta hızla yükselen, sonra düz giden ve öğrencinin öğrenme gücüne göre biçim alan eğri.

    Tümevarım: Öğretimde örneklerden, sorunlardan, olaylardan ve özel durumlardan başlayarak genel sonuçlara, kurallara ya da kanılara varma.

    Alan Lideri: Öğrencinin proje alanı ile ilgili seçtiği, yıl boyunca ona rehberlik edecek öğretmenin genel adıdır.

    Bireşim: 1. Ayrı ayrı düşünce ve duyum öğelerinin birleşip bir bütün oluşturması. 2. Türlü bulgu ve görüşlerin, genel bir düşünceye varmak amacıyla, karşılaştırılıp değerlendirilmesinden sonra birleştirilmesi işlemi. 3. Sözcük bölüklerinin bir araya getirilerek okunması.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Eğitim-Öğretim Terimleri Sözlüğü