Eğitim Sitesi

Olgunlaşma Nedir? Olgunlaşma Hakkında Kısaca Bilgi

Olgunlaşma Terimi Hakkında Bilgiler

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Olgunlaşma:

Hububat tanesinin yetişme evresinin son bölümü, tanedeki su oranının % 7-14 arasında olduğu, tanenin bitkiyle olan beslenme bağlantısı kesilmiş olup, hasat edilmesi gereken dönem.

 

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Olgunlaşma:

Büyüme ve gelişme sonucu ortaya çıkan öğrenmeye elverişlilik durumu. Organizmanın bedensel ve zihinsel yönden takvim yaşına uygun düşen çeşitli nitelikleri kazanacak yeterliliğe sahip olması.

 

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Olgunlaşma:

Ruhsal ve eşeysel açıdan gereği kadar gelişmiş olmak.

 

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Olgunlaşma:

Organizmada, doğuştan getirilen biyolojik özelliklerin etkisiyle ortaya çıkan gelişme; yürümeye başlama gibi, organizmada var olan potansiyel güçlerin görev yapabilecek duruma ulaşması.

 

    Benzer Ziraat (Tarım) Terimleri

    İşçi Ücreti: Bir iş akdi dolayısıyla, işverenin işyerinde o iş yerinden ayrılıncaya kadar bedenen veya hem bedenen hem fikren çalışma, işveren emrinde çalışmaya hazır bulunma ve her mahalden işyerine sevk edilme suretiyle geçen süreler için iş veya işyerinde işçiye ödenmesi gereken para.

    Kontrol: Zararlıların bahçede bulunup bulunmadıklarını ortaya çıkarmak için yapılan gözlemdir.

    Asgari Ücret: İşçilere normal bir çalışma günü karşılığı olarak ödenen ve işçinin gıda, konut, giyim, sağlık, ulaşım, eğitim ve kültür gibi zorunlu ihtiyaçlarını günün fiyatları üzerinden asgari düzeyde karşılamaya yetecek ücrettir.

    Esnaf: Dükkân işleten ve küçük el sanatlarıyla geçinen kişi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ziraat (Tarım) Terimleri Sözlüğü