Eğitim Sitesi

MBA (Master of Business Administration) Nedir? MBA (Master of Business Administration) Hakkında Kısaca Bilgi

MBA (Master of Business Administration) Terimi Hakkında Bilgiler

Üniversite Terimi Olarak MBA (Master of Business Administration):

Türkiye'de de üniversiteler İşletme yüksek lisans programlarına bu ismi vermeyi tercih etmektedirler. Çalışanlara yönelik MBA programlarına Executive MBA, (kısaca EMBA) denir.

 

    Benzer Üniversite Terimleri

    Doktora: Bir lisans veya yüksek lisans programını bitirdikten sonra o bilim dalında sınav ve bilimsel bir eserle erişilen bir derece veya basamaktır. Doktora öğretimi, lisansın ardından yapıldığı taktirde en az 6 yarıyıl, yüksek lisansın ardından yapıldığı taktirde en az 4 yarıyıl süresini kapsar. Bu unvanın Uluslararası İngilizcedeki resmi tanımlama terimi ise "Ph.D."dir. Doktora, en yüksek seviyeli akademik derecedir.

    Vakıf Üniversiteleri: Bu üniversiteler çeşitli eğitim vakıfları tarafından kurulan özel üniversitelerdir. Harçları oldukça yüksek olup, tercih klavuzunda her üniversite harç miktarlarını belirtir.

    ABD(Anabilim Dalı) - ASD (Anasanat Dalı): Anabilim veya anasanat dalı en az bir çok yerde birden fazla, biribirine yakın bilim veya sanat dalını kapsayan,eğitim, öğretim uygulama ve araştırma faaliyetlerinin yürütüldüğü akademik birimdir.

    Undergraduate: Lisans öğrencisi anlamına gelir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Üniversite Terimleri Sözlüğü