Eğitim Sitesi

Normal benzin Nedir? Normal benzin Hakkında Kısaca Bilgi

Normal benzin Terimi Hakkında Bilgiler

Otomobil-Araba Terimi Olarak Normal benzin:

Daha düşük oktanlı, ancak daha fazla kursun içeren benzin türüdür. Genellikle karbüratörlü araçlarda kullanılmakta.

 

    Benzer Otomobil-Araba Terimleri

    Yakıt püskürtme sistemi: Karbüratörsüz bir yakıt sistemidir. Yakıtı yüksek basınçla emme manifolduna veya silindirlere püskürtür.

    Aks Lalesi: Aks lalesi, motorlu araçlarda, motorun ürettiği döndürme kuvvetini akslar aracılığı ile (akis) tekerleklere iletir. Burada hareketli temel iki parça bulunur. Bunlardan ilki motor tarafında bulunan Aks Lalesi denilen parça, diğeri de aks kafası, tekerleklerin olduğu kısımdadır. İşte motorun ürettiği döndürme gücünü aks miline iletirken motordan çıkış noktasında bulunan ve aks milinin içine girdiği parçanın adı Aks Lalesidir. Bu parça aks milinin zarar görmesi durumunda, motordan kolayca çıkarılmasına olanak sağlayan güçlü metalden üretilmiş, aşınması ve bozulması uzun yıllar sürebilecek değerli bir parçadır. Önden çekişli araçlarda sağ ve sol olmak üzere iki adet bulunur. Gerek değiştirilmesi gerekse malzemenin kendi özelliğinden kaynaklanan değeriyle oldukça pahalı bir mekanik parçadır.

    Koyu: Kalın, akmaya karşı direnci fazla.

    Concept otomobil: "Kavram otomobilleri" de denilen, henüz üretime girmemiş, muhtemelen de girmesi planlanmayan otomobillerdir. Bu araçlar, genel olarak gelecekte üretilmesi planlanan araçlarda kullanılabilecek teknolojik yeniliklerin sergilenmesi amacını taşır. Bu tür araçların çok azının üretimine karar verilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Otomobil-Araba Terimleri Sözlüğü