Eğitim Sitesi

Nizam-ı Cedid (Nizamı Cedid) Nedir? Nizam-ı Cedid (Nizamı Cedid) Hakkında Kısaca Bilgi

Nizam-ı Cedid (Nizamı Cedid) Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Nizam-ı Cedid (Nizamı Cedid):

III. Selim zamanında Yeniçeri Ocağı'ndan ayrı olarak kurulan talimli asker ocağına verilen ad. (Bugün Nizam-ı Cedit şeklinde yazılıyor. Sözlük anlamı yeni düzen demektir).

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Altyapı: İnsanın üretime yönelmiş çaba ve bilgisini, üretimde kullanılan araçlarla, üretim yöntemlerini ve üretim ilişkilerini içine alan ekonomik temel için kullanılan genel kavram.

    Avam Kamarası: İngiltere'de, kral ile halk temsilcileri arasında 1215 yılında imzalanan Magna Charta'dan sonra oluşturulan, halk sınıflarıyla serflerin temsil edildiği halk meclisidir. 1285 yılında soylu meclisi olan Lordlar Kamarası ile birlikte toplanarak İngiliz parlamentosunu oluşturdular. Halk oyu ile seçilen temel yasama organıdır.

    Filori: İtalya'nın siyasi birliğini sağlamadan önce Floransa Kent Devleti tarafından bastırılan, üzerinde zambak resmi olan altın para. Osmanlılar genellikle Avrupa kökenli altın paralara bu adı vermiştir.

    İstimalet: 1- Meylettirme, cezbetme, gönül alma. 2- Osmanlı'nın savaşmadan toprak kazanma politikası. 3. Osmanlıların uyguladığı meylettirici ve uzlaştırıcı fetih siyaseti için kullanılan tabir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü