Eğitim Sitesi

Navarin Olayı (1827) Nedir? Navarin Olayı (1827) Hakkında Kısaca Bilgi

Navarin Olayı (1827) Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Navarin Olayı (1827):

Bağımsız bir devlet kurmak isteyen Rumları destekleyen İngiliz, Fransız ve Rus donanmaları birleşerek Navarin' de bulunan Osmanlı donanmasını yaktılar.

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Nizamname: Bir kurumun nasıl işleyeceğini açıklayan hükümlerin bütünü, tüzük. "1867'deki bir nizamname ile mülk toprakların yabancıya satışı serbest bırakılmıştır."

    Görüş: Kişiden kişiye değişen ve insanların kendi düşüncelerini yansıtan bilgidir. ● Doğruluğu kanıtlanamaz, ölçülemez ispat edilemez. ● Kişiden kişiye değişebilir. ● Bizce, bize göre gibi ifadeler kullanılır. Örnek : - En güzel renk kırmızıdır. - Özlem güzel bir kızdır. - En zor ders fen bilimleridir.

    Akarsu: Yağmur, kaynak, buz ve kar sularının bir yatak içinde toplandıktan sonra, bir eğilim doğrultusunda akıp giden sulardır. Akarsuların en küçüğü deredir. Dereler birleşerek çayları oluşturur. Çayların birleşmesiyle de en büyük akarsu olan ırmaklar (nehirler) oluşur. En uzun nehir Kızılırmak'tır. Asi ve Meriç yurt dışından ülkemize gelir. Fırat, Dicle Aras ülkemizden Yurt dışına gider.

    Güç: 1. Bir ulus, bir ordu vb. nin ekonomik, endüstriyel ve askerî potansiyeli: İnsan gücü 2. İş yapma, hareket etme yeteneği, kuvvet.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü