Eğitim Sitesi

Muhacir Nedir? Muhacir Hakkında Kısaca Bilgi

Muhacir Terimi Hakkında Bilgiler

Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Muhacir:

Göçmen. Hz. Muhammed’e (s.a.v.) uyarak Mekke’den Medine’ye göç eden. İslam dinini Kur’an-ı Kerim’in emrettiği gibi yaşamak, Kureyş kabilesinin her türlü baskısından kurtulmak ve din, can, namus, akıl ve soy emniyetini sağlayıp her türlü tehlikeden korunmak amacıyla Mekke’den Medine’ye göç eden Hz. Muhammed (s.a.v.) ve arkadaşları.

 

Tarih Terimi Olarak Muhacir:

Göçmen.

 

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Muhacir:

Hz. Muhammed'e uyarak Mekke'den Medine'ye göç eden müslümanlar.

 

Genel Türkçe Terimi Olarak Muhacir:

Göçmen, Mekke'den Medine'ye göç eden Müslümanlara verilen ad.

 

Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimi Olarak Muhacir:

Hz. Muhammed'e inanarak Mekke'den Medine'ye göç eden, göçmen.

 

    Benzer Kur’an-ı Kerim Terimleri

    Şefaat: 1. İman eden salih bir müminin Allah’ın ve kullarının haklarını gözeterek müminlerin iyiliği için uğraşması, onları kötülüklerden ve zararlı şeylerden korumaya çalışması. 2. Allah’ın katında değerli bir müminin; peygamberlerin, sıddıkların, âlimlerin ve şehitlerin başka bir Müslüman için Allah’tan hayır istemeleri, onun günahlarının affedilmesi ve ahirette karşılaşacağı azabın kaldırılması işin Allah’tan dilekte bulunmaları. 3. Birinden başkası adına ricada bulunma, aracı olma, kusurlarının bağışlanmasını dileme.

    Fıtrat: Yokken var etme, yaratma. İnsanın yaratılıştan sahip olduğu fiziki özellikler. İnsanın doğuştan sahip olduğu ahlak, huy, karakter, tabiat. Allah'ın, tüm varlıkları kendi varlığını ve yeteneği ile yaratması, Haniflik, tevhit ve İslam inancı.

    Fetva: İslam hukuku ile ilgili bir sorunun dinî hukuk kurallarına göre çözümünü açıklayan, şeyhülislam veya müftü tarafından verilebilen belge.

    Rasûl: Elçi, haber getiren, Allah’tan aldığı emirleri insanlara ulaştıran peygamber.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Kur’an-ı Kerim Terimleri Sözlüğü