Eğitim Sitesi

Mikroklima Nedir? Mikroklima Hakkında Kısaca Bilgi

Mikroklima Terimi Hakkında Bilgiler

Coğrafya Terimi Olarak Mikroklima:

Dar iklim bölgesi.

 

Biyoloji Terimi Olarak Mikroklima:

1. Bir ekosistemde örneğin bir ormanda ağaçların üst kısımları ile orman zemini arasında ışık şiddeti, sıcaklık, nem miktarı, rüzgârdan etkilenme seviyesi gibi küçük iklim farkları vardır, bu iklim farklılıklarına mikroklima denir.

2. Belirli bir küçük habitat ya da alandaki iklim. İklimsel koşulların daha büyük ortamdakinden genellikle farklı olan daha küçük özel bir alan; yer altındaki oyuklarda yaşayan hayvanların yaşadıkları yer gibi.

3. Zeminden yaklaşık 2 metre yükseklikte olan ya da belirgin küçük bir alandaki küçük iklim katmanlarına mikroklima denir.

 

    Benzer Coğrafya Terimleri

    Ekonomik Coğrafya: Ekonomik olayların yeryüzünde, bir ülke de, bir bölgede dağılışını, bunlarla öteki coğrafya olaylarının karşılıklı ilgisini araştıran bir coğrafya kolu. Ekonomik coğrafyada, bir yerde oturan insanların meydana getirdiği işler, yaşadığı yerden faydalanma şekilleri, doğal yöreyi işlenmiş yöre durumuna getirme şekilleri ve dereceleri incelenir.

    Hiposantr (İç Merkez): Yer içerisinde deprem enerjisinin ortaya çıktığı noktadır. Aynı zamanda iç merkez olarak ta isimlendirilir. Aslında odak noktası, bir nokta değil bir alandır ancak uygulamalarda nokta olarak edilmektedir.

    Kesir Ölçek: Haritalardaki küçültme oranını basit kesirle ifade eden ölçek türüdür. 1 / 25.000 , 1 / 500.000, 1 / 1.000.000 birer kesir ölçektir. Kesir ölçekte, pay ile paydanın birimleri aynıdır. Uzunluk birimi olarak santimetre (cm) kullanılır. Örneğin : 1 / 1.000.000 ölçeğinde, arazi üzerindeki 1.000.000 cm (10 km)'lik uzunluk harita üzerinde 1 cm gösterilmiştir.

    Alkali Madde: Çoğunlukla potasyum, kalsiyum ve sodyum karbonattan oluşan bileşik.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Coğrafya Terimleri Sözlüğü