Eğitim Sitesi

Meslek Nedir? Meslek Hakkında Kısaca Bilgi

Meslek Terimi Hakkında Bilgiler

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Meslek:

Belli bir eğitim ile kazanılan sistemli bilgi ve becerilere dayalı, insanlara yararlı mal üretmek, hizmet vermek ve karşılığında para kazanmak için yapılan, kuralları belirlenmiş iş.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Meslek:

Belirli bir eğitim sonucu kazanılan sistemli bilgi ve becerilere dayalı, insanlara yararlı mal üretmek, hizmet vermek ve karşılığında para kazanmak için yapılan, kuralları belirlenmiş iş.

 

Genel Türkçe Terimi Olarak Meslek:

Bir kimsenin geçimini sağlamak için sürekli yaptığı iş.

 

    Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri

    Dilbilim: İnsanın konuşma yetisi ile yeryüzündeki dilleri ses, biçim, anlam ve sözdizimi bakımından genel ya da karşılaştırmalı olarak inceleyen bilim.

    Eğitim Biyolojisi: İnsanın özellikle çocukluk ve gençlik çağlarındaki gelişmesini yalnızca eğitim yönünden inceleyen biyoloji dalı.

    Danışma(Rehberlik) Bölümü: İng. counseling service Çocuğu testlerde aldığı sonuçlara, ders notlarına ve olay yazımlarındaki bilgilere göre tüm olarak değerlendirmesini bilen bir danışmanın yönteminde çalışan ve öğrencilerin danışma gereksinimini karşılayan kılavuzluk bölümü.

    Dışa Bağlı Dönem: Piaget'e göre ahlak gelişiminin ilk aşaması. Çocukların ahlaki yargıları açısından, çevresindeki otorite figürlerine bağımlı oldukları dönem.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Eğitim-Öğretim Terimleri Sözlüğü