Eğitim Sitesi

Mera Nedir? Mera Hakkında Kısaca Bilgi

Mera Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Mera:

Otlak, meyilli, engebeli ve taban suyunun derinde olduğu yem bitkilerinin bulunduğu ve hayvancılık amacı ile kullanılan alanlara mera denir.

 

Coğrafya Terimi Olarak Mera:

Hayvan otlatılan yerler, otlak

 

Hukuk Terimi Olarak Mera:

bir veya birkaç köy veya beldeye ayrı ayrı veya ortak olarak,hayvanları otlatmaları ve otundan yararlanmaları için tahsis edilen veya öteden beri bu amaçla kullanılagelen arazi

 

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Mera:

Hayvanların otlatılması ve otundan yararlanılması için tahsis edilen veya kadimden beri bu amaçla kullanılan yer.

 

Emlak ve Gayrimenkul Terimi Olarak Mera:

Bir veya birkaç köy veya beldenin hayvanlarını otlatmaları veya otundan yararlanmaları için tahsis edilen veya eskiden beri bu amaçla kullanılagelen arazidir. Tapu kütüğüne değil, kamu orta malları siciline tescil edilir. Mera vasfı değişmedikçe, özel mülkiyete konu olmaz, zamanaşımı ile kazanılamaz.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Lenf: 1. Akyuvar içeren, kan plazmasına benzeyen renksiz sıvı, ak kan. 2. Kan plazmasından elde edilen ve bileşimi kan plazmasına çok benzeyen renksiz sıvı. İçinde bulunan akyuvarların bir kısmı da lenf düğümlerinde yapılır. 3. Lenf damaları içerisinde dolaşan, kan plazması ve lenf proteinlerinden oluşan dolaşım sıvısı, akkan.

    Homonom Metamerizm: Vücut bölümlerinin birbirine eş bölmelerden oluşması.

    Heterozigot (Melez Döl): Yavruda karakteri oluşturan 2 genin de farklı şekil ve özellikte olmasıdır. Yani bir karakteri belirleyen genlerden birisi baskın diğeri çekinik ise buna heterezigot (melez döl) denir. Uu, Aa, Bb, Ee gibi. Diploit organizmalarda, homolog kromozom çifti üzerinde söz konusu genin farklı alellerinin bulunması.

    Absisik Asit (ABA): Büyümeyi inhibe eden bitki büyüme hormonu.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü