Eğitim Sitesi

Menkul Nedir? Menkul Hakkında Kısaca Bilgi

Menkul Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Menkul:

Taşınabilir mal anlamındadır.

 

Hukuk Terimi Olarak Menkul:

taşınır; taşınır mal

 

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Menkul:

Taşınır. Bir yerden bir yere taşınabilen (mal).

 

Emlak ve Gayrimenkul Terimi Olarak Menkul:

Bir yerden başka bir yere taşınabilen, taşınır.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    İzahname: Sermaye piyasası araçlarının ihracında ya da halka arzında ortaklıklarca halkı şirket ve hisse senetleri konularında bilgilendirmek amacıyla düzenlenmesi gereken belgedir.

    Toplumsal Düzenleme: Şirketleri çevreyi kirletmek ya da işçileri tehlikeli koşullar altında çalıştırmak gibi zararlı faaliyette bulunmaktan caydırmak ya da bunları yasaklamak veya toplumsal açıdan yararlı olduğu düşünülen davranışları teşvik etmek amacıyla hükümet tarafından uygulanan sınırlamalar.

    Sterilizasyon: Merkez bankalarının, çeşitli nedenlerle ortaya çıkan para arzı artışlarının etkilerini dengelemek için yaptıkları açık piyasa işlemleridir. Örneğin merkez bankası döviz satın aldığı zaman para arzındaki artışı menkul değerler satışıyla piyasadan çekmeye çalışır ve bu şekilde döviz piyasasına yapılmış müdahaleyi sterilize etmiş olur.

    Katılma İntifa Senedi: Nakit karşılığı satılmak üzere, ortaklık haklarına sahip olmaksızın kardan pay alma, tasfiye bakiyesinden yararlanma ve yeni pay alma gibi haklar sağlayan bir kıymetli evraktır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü