Eğitim Sitesi

Mekân Sanatları Nedir? Mekân Sanatları Hakkında Kısaca Bilgi

Mekân Sanatları Terimi Hakkında Bilgiler

Sanat Terimi Olarak Mekân Sanatları:

İç ya da dış mekânı içine alan ve ya düzenleyen sanat dallarıdır. En başta mimarî olmak üzere (bahçe mimarîsi, peyzaj mimarîsi), çevre düzenlemesi gibi mekâna ilişkin tüm tasarım çalışmaları.

 

    Benzer Sanat Terimleri

    Bedesten: 1. Kumaş, mücevher vb. değerli eşyaların alınıp satıldığı kapalı tarihî çarşı. 2. Eş büyüklükte kubbelerle örtülü Osmanlı çarşı yapısı.

    Naif Resim: Herhangi bir mesleki eğitim görmemiş ressamlarca üretilen ve çocuksu bir betimleme anlayışını yansıtan resim sanatı ürünleri. Naif resim perspektifin kuralların yadsıyışı ve çocuksu anlatımı dışında genel üslup özellikleri göstermez. Naif ressamlarca geliştirilen teknik ve üsluplar, hemen daima kişisel niteliktedir. Bunlarda çoğu kez büyük bir ayrıntı zenginliği gözlemlenir. Dış gerçekliği akademikleşmiş yanılsama teknikleriyle değil de, adeta "masum bir gözle" algılayıp betimlemeleri açısından sanatsal değer taşırlar. 19. yüzyılın ikinci yarısında beliren Naif Resim' in en tanınmış ustaları H. Rousseau ve G. Moses'dir. (Naive Painting)

    Mask: Kalıbı alınarak sadece başın yüz kısmını tasvir eden heykel.

    Filtre: Filmlerin üretildikleri renk ısılarında kullanılmamalarından kaynaklanan renk ve ton hatalarını gidermek için kullanılan saydam ya da yarı saydam malzeme.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sanat Terimleri Sözlüğü