Eğitim Sitesi

Medulla Nedir? Medulla Hakkında Kısaca Bilgi

Medulla Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Medulla:

1-Bir organın iç kısmı, örneğin böbrek medullası.

2-Omuriliğe bitişik olarak yer alan beynin en arka kısmı.

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Medulla:

Organların iç maddesi.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Ekolojik Ayak İzi: 1. Mevcut teknoloji ve kaynak yönetimiyle bir bireyin, topluluğun ya da faaliyetin tükettiği kaynakları üretmek ve ortaya çıkardığı atığı bertaraf etmek için gereken biyolojik olarak verimli toprak ve su alanıdır. 2. Dünyanın insan taşıma kapasitesini tahmin etmek için kullanılan çok yönlü sınırlama yöntemi. 3. İnsanların biyolojik ihtiyaçları için kullandığı yenilenebilir kaynakları sağlayabilmek için gereken verimli toprak ve su alanına ekolojik ayak izi denir. Ekolojik ayak izi, bireyler ya da toplumlar için hesaplanabilir.

    Por: Çekirdek zarında bulunan madde alış verişini sağlayan gözenek, küçük delik.

    Amilaz: 1. Nişastayı parçalayarak glikoza çeviren enzim, tükürükte bulunan haline pityalin adı da verilmektedir. 2. Pankreastan salgılanan ve nişastanın (Karbonhidrat) sindiriminde rol oynayan enzim.

    Hepatit B: Hepatit B, sarılık hastalığının bir çeşididir. Hepatite sebep olan virüslerin A, B, C, D ve E şeklinde çeşitleri vardır. Bu virüsler karaciğer hücrelerini enfekte ederek kanser, siroz gibi ciddi hastalıklara yol açar. Hepatit B virüsü; kan, vücut sıvıları ve doğrudan temas sonucu bulaşabilir. Özellikle insanların toplu olarak bulunduğu, beslendiği yerlerde bu hastalığın bulaşma riski artmaktadır. Hepatit B virüsü vücuda girdikten sonra 40 ila 80 gün arasında değişen uzun bir kuluçka dönemi geçirir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü