Eğitim Sitesi

Med-Cezir Nedir? Med-Cezir Hakkında Kısaca Bilgi

Med-Cezir Terimi Hakkında Bilgiler

Coğrafya Terimi Olarak Med-Cezir:

Gelgit.

 

    Benzer Coğrafya Terimleri

    Asfaltit: Petrolün ayrışması ile oluşan tortul taşların gözeneklerinde veya kırıklar arasında bulunan doğal bitüm. Asfaltit yol yapımında ve inşaatlarda kaplama ve yalıtım malzemesi olarak kullanılır.

    Öğle: Güneş'in ufuk düzlemi üzerindeki günlük hareketi sırasında en yüksek noktaya ulaştığı zaman.

    Dam: Köy ailelerinin geçici bir süre için yararlandıkları yerleşme biçimidir. Bölge köy yerleşmelerinde bir kısım aileler, birkaç aylık süre için köylerinden ayrılarak, kendi bahçe, tarla ve otlaklarındaki damlarda oturduktan sonra, tekrar köylerine dönerler.

    Boylamın Etkileri: - Boylamın Dünya üzerinde bilinen tek etkisi yerel saat farkları üzerindedir. Not: Aynı Boylam( meridyen ) üzerindeki tüm noktaların yerel saati aynıdır. Fakat Güneşin doğma ve batma saatleri farklıdır. (Yer ekseninin eğik olmasından dolayı) Sadece 21 Mart ve 23 Eylül tarihlerinde aynı boylam ( meridyen ) üzerinde güneş aynı anda doğar aynı anda batar. - Dünya ekseni çevresinde batıdan doğuya doğru döndüğü için güneş önce doğudaki noktalardan doğar ve batar.Bu nedenle daima doğudaki bir noktanın yerel saati daha ileridir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Coğrafya Terimleri Sözlüğü