Eğitim Sitesi

Maun Nedir? Maun Hakkında Kısaca Bilgi

Maun Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Maun:

Tespihağacıgillerden, Hindistan ve Honduras'ta yetişen büyük bir orman ağacı ve bunun, parlak kırmızımtrak renkte, sert ve iyi cila tutan kerestesi. Güneş ığında koyulaşır ve makbuldür.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Asma Dolap: Yerden yüksek, tavana kadar veya tavandan belli bir mesafe aşağıdan duvara montajı yapılarak sabitlenen dolap çeşididir.

    Isı Yalıtımı: 1- Isı kaybını (kışın) veya ısı kazancını (yazın) önlemek amacı ile ısı enerjisinin bir mekândan diğerine geçişini engellemek için organik, inorganik malzemeler kullanılarak yapılan yalıtımlardır. 2- Farklı sıcaklıktaki iki ortam arasındaki ısı transferini azaltmak için yapılan işlem. Bunu sağlayan malzemelere ısı yalıtım malzemesi adı verilir.

    Vitrifiye: 1. Camlaşmış, camsı seramik. 2. Sırlamadan sonra erime derecesinde pişirilerek, sırı camsı hale gelmiş seramik ve sıhhi tesisat gereçleri.

    Tirajlı Perde: Tirajlı ray sistemi ile monte edilen perdelerdir. Tirajlı ray, kumaş perdelerin asıldığı ruletleri bir ray üzerinde mekanik veya motorlu olarak hareket ettiren bir sistemdir. Bir nevi korniş uygulamasının bir benzeridir. Ortadan açılır veya sağa sola açılır hazırlanabilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü