Eğitim Sitesi

Mal Ayrılığı Nedir? Mal Ayrılığı Hakkında Kısaca Bilgi

Mal Ayrılığı Terimi Hakkında Bilgiler

Emlak ve Gayrimenkul Terimi Olarak Mal Ayrılığı:

Evlenme sırasında veya evlilik birliği kurulduktan sonra eşler arasında yapılacak sözleşme ile kararlaştırılan ve eşlerin mal varlıklarının tamamen bir birinden ayrı olduğu bir mal rejimidir.

 

    Benzer Emlak ve Gayrimenkul Terimleri

    Kulübe: Kerpiç, saman, metal saç, ağaç gibi malzemelerden yapılmış, genellikle barınma amacı ile kullanılan basit ve küçük yapılara kulübe denir.

    Satış Vaadinin Şerhi: Satış vaadi, ilerideki bir tarihte bir malın satışını taahhüt niteliğinde ön akittir. Satış vaadi sözleşmeleri noterlerce düzenlenir. İstem halinde ilgili tapu kütüğünün şerhler sütununa şerh edilmesi mümkündür. Şerh tarihinden itibaren beş yıl geçtikten sonra üçüncü kişilere karşı hüküm ifade etmez. Ancak taraflar arasında on sene süreyle hüküm ve sonuç doğurmaya devam eder.

    Vergi Numarası: Vergi dairelerinden alınan vergi takibatına esas numaradır. Tapu sicil müdürlükleri, tapu işlemlerinde taraflardan vergi numarasının belgelendirilmesini istemek ve düzenlediği resmi senedin arkasına bu numarayı yazmak zorundadır.

    Terkin: Tapu kütüğünde kayıtlı bir hakkı sona erdirmek amacıyla üzerinin kırmızı mürekkepli kalemle çizilerek, terkin tarih ve yevmiye numarasının yazılması işlemidir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Emlak ve Gayrimenkul Terimleri Sözlüğü