Eğitim Sitesi

Lavi Nedir? Lavi Hakkında Kısaca Bilgi

Lavi Terimi Hakkında Bilgiler

Sanat Terimi Olarak Lavi:

1- Sulandırılmış tek renkle ya da mürekkeple yapılan çalışma.

2- Siyah, kahverengi ve çini mürekkebi gibi koyu renk boyaların sulandırılması ile elde edilen ve açıktan koyuya doğru pek çok değerler sağlayan resim çalışması.

 

Görsel Sanatlar | Resim Terimi Olarak Lavi:

Tek renk sulu boya veya çini mürekkebi ile yapılan lekesel etkisi baskın açık-koyu karşıtlığına dayalı etkili bir resim tekniğidir.

 

    Benzer Sanat Terimleri

    Madonna: Hıristiyan ikonografisinde Meryem'i kucağında "Çocuk İsa" ile betimleyen resimlere verilen genel ad.

    Tromp: 1. Kare planlı bir mekânın üzerine kubbenin oturtulabilmesini sağlayan bir geçiş öğesi (tonoz bingi). Karenin köşesine çaprazlamasına örülmüş bir kemerle ona ardından eklemlenmiş bir tonozdan oluşur. 2. Kare mekânlı plan üzerine kubbenin oturmasını sağlayan geçiş ögesi.

    Mimesis: Görülen şeylerin taklidi anlamına gelen bir terim olan mimesis, Türkçede yansıtma ya da öykünme terimleriyle ifade edilmektedir.

    Arkeoloji: 1. Kazı bilim (Yunanca arkheos (eski) ve logos (bilim) kelimelerinin birleştirilmesiyle türetilmiş bir kelimedir ve "eskinin bilimi" anlamını taşır.). 2. Tarih öncesi ve eski çağlardan kalma eserleri tarih ve sanat bakımından inceleyen bilim, kazı bilimi. 3. İnsanlığın maddi ürünlerinin kalıntılarını inceleyen tarih bilimi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sanat Terimleri Sözlüğü