Eğitim Sitesi

Kütikula Nedir? Kütikula Hakkında Kısaca Bilgi

Kütikula Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Kütikula:

Su geçirmeyen, koruyucu, mumsu yapıdaki tabaka.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Peptidoglikan: 1. Protein ve glikoz zincirlerinden oluşan, prokaryot hücrelerde hücre duvarının yapısını oluşturan moleküldür. 2. Uzun polisakkarit zincirlerinin kısa peptitlerle (protein bağları) bağlandığı büyük moleküller.

    Habituasyon: Organizmaların bir uyarıcıya alışarak ona tepki gösteremez duruma gelmesi.

    Spor: 1. Kötü şartlara dayanıklı, neslin devamlılığını sağlayıcı özel üreme hücrelerine spor denir. 2. Genellikle tek hücreli olan eşeysiz üreme elemanı. Bir protozoon ya da bir tohumsuz bitkide olduğu doğrudan ergin duruma gelişebilen bir organizma . 3. Mantarların üreme hücresidir. Rüzgâr, su ve böceklerin etkisiyle çevreye dağılır. Sporlar çevre şartlarına oldukça dayanıklı olup yıllarca canlılığını koruyabilir.

    Klorofil: 1. Fotosentez olayında güneş enerjisini kimyasal enerjiye çeviren yeşil pigment maddesi.(renk maddesi) 2. Kloroplastın tilakoit zarı üzerinde bulunan ve çeşitli dalga boylarındaki ışığı emen yeşil renkli pigment. 3. Çeşitli dalga boylarındaki ışıkları emerek, fotosentez olayının meydana gelmesini sağlayan yeşil renkli pigmenttir (renk maddesi). 4. Fotosentez tepkimelerinde güneş enerjisini kimyasal enerjiye çeviren, yapısında Magnezyum (Mg) içeren, yeşil pigment maddesi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü