Eğitim Sitesi

Peptidoglikan Nedir? Peptidoglikan Hakkında Kısaca Bilgi

Peptidoglikan Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Peptidoglikan:

1. Protein ve glikoz zincirlerinden oluşan, prokaryot hücrelerde hücre duvarının yapısını oluşturan moleküldür.

2. Uzun polisakkarit zincirlerinin kısa peptitlerle (protein bağları) bağlandığı büyük moleküller.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Histon Protein: Kromozomların yapısında bulunur. DNA molekülü histon proteinlerinin üzerine sarılıp paketlenerek kromozomları oluşturur.

    Aşılamayla Üreme: Bazı bitkilerden elde edilen tomurcukların veya doku parçalarının başka bir bitkiye taşınmasına aşılama denir. Aşılama ile kök ve gövde yapısı güçlü olan bitkiler üzerinde verimi yüksek tomurcuklar geliştirilmiş olur. Bu yöntemle bitkilerin üretim hızı ve verimi artırılmış olur.

    Embriyo: 1. Bir organizmanın gelişmesinin erken evresinde yumurtanın döllenmesinden sonra, oluşan canlı taslağı. 2. Bir organizmanın gelişmesinin ilk evresi, döllenmiş olan bir yumurtanın gelişim ürünüdür. 3. Tohum, yumurta ya da rahim gibi koruyucu bir yapı içerisinde yer alan, genç bir hayvan ya da bitki sporofiti. 4. Yumurtadan meydana gelen, yumurta zarı, yumurta kabuğu ile korunan ya da vücudun içinde bulunan ve gelişmenin erken evrelerinde olan genç organizma.

    NAD: Biyolojik oksidasyonlarda hidrojen akseptörü olarak iş gören bir koenzim olan nikotinamid adenin dinukleotid'in kısalmış şeklidir. (DPN de denir)

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü