Eğitim Sitesi

Kusur Nedir? Kusur Hakkında Kısaca Bilgi

Kusur Terimi Hakkında Bilgiler

Trafik ve İlk Yardım Terimi Olarak Kusur:

1- Bilerek veya bilmeyerek bir işi gereği gibi yapmama.

2- Eksiklik.

 

Genel Türkçe Terimi Olarak Kusur:

Eksiklik, noksan. Özür. Bilerek veya bilmeyerek bir işi gereği gibi yapmamak.

 

    Benzer Trafik ve İlk Yardım Terimleri

    İş Makineleri: Paletli ve ya madeni tekerlekli traktör, biçerdöver, forklift ve yol inşaa makineleri ile benzeri tarım, sanayi, bayındırlık, milli savunma ile çeşitli kuruluşların iş ve hizmetlerinde kullanılan; iş amacına göre üzerine çeşitli ekipmanlar monte edilmiş; karayolunda insan, hayvan, yük taşımasında kullanılamayan motorlu araçtır. İş Makineleri kullanan operatörün g sınıfı ehliyete sahip olması zorunludur. İş makinesi kendi aralarında çeşitlere ayrılır. Buna göre; hangi iş makinesi kullanılacaksa ona göre operatör belgesi alıp trafik tescil kuruluşuna giderek sürücü belgesine o belge türü de ayrıca tescil edilir.

    Diplomatik: Diplomasi ile ilgili.

    İl Yolu: Bir il sınırı içinde ikinci derece önemi haiz olan ve şehir, kasaba, ilçe ve bucak gibi belli başlı merkezleri birbirlerine ve il merkezine ve komşu illerdeki yakın ilçe merkezlerine, Devlet yollarına, demiryolu istasyonlarına, limanlara, hava alanlarına ve kamu ihtiyacının gerektirdiği diğer yerlere bağlayan yollardır.

    Tüzük: Herhangi bir kurumun veya kuruluşun tutacağı yolu ve uygulayacağı hükümleri sırasıyla gösteren maddelerin hepsi, nizamname, statü.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Trafik ve İlk Yardım Terimleri Sözlüğü