Eğitim Sitesi

Kurumsal Etnografya Nedir? Kurumsal Etnografya Hakkında Kısaca Bilgi

Kurumsal Etnografya Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Kurumsal Etnografya:

Kurumlarda çalışan bireylerin kişisel deneyimlerinin kurumdaki güç ilişkilerini ve kurumun diğer özelliklerini ortaya çıkarmak için kullanıldığı araştırma tekniği.

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Genelleme: Belirli bir küme ya da sınıfın sınırlı bir parçasından edinilen yaşantılara dayanarak tümü üzerinde ileri sürülen yargı. Olgu ve kavramlardan daha kapsamlı bilgiler elde etmektir. Olguya bağlı kalmakla şartı ilke daha geniş yorumlar ortaya koyabilmektir. Birbiriyle ilişkili olgulardan yola çıkarak genellemelere ulaşılabilir. Örneğin: Her biri olgu olan; - Su içinde bulunduğu kabın şeklini alır. - Zeytinyağı içinde bulunduğu kabın şeklini alır - Süt içinde bulunduğu kabın şeklini alır. Bu cümlelerden şöyle bir genellemeye ulaşabiliriz: "Bütün sıvılar içinde bulundukları kabın şeklini alırlar."

    Mülk Arazi: Selçuklular'da görevlerinde başarılı olan devlet adamlarına verilen topraklardır. Bu topraklar kişinin mülkiyeti sayılır, bu toprakları istedikleri şekilde kullanırlardı.

    Padişah: Osmanlı devletinde devlet başkanına verilen unvan, devlet yönetiminin başıdır. Devlet işlerinde son kararı vermek, orduya komuta etmek, büyük rütbeli devlet adamlarını atamak, savaş ve barışa karar vermek, halkın huzur ve mutluluğunu sağlamak padişahın görevleri arasındadır. * Verdiği emirlere ferman adı verilirdi. * Fatih Sultan Mehmet'ten sonra Divan'a Sadrazamlar (Vezir-i Azam) başkanlık etmeye başlamışlardır.

    Mâni: Genellikle birinci, ikinci ve dördüncü dizeleri uyaklı olan, daha çok hecenin yedili ölçüsüyle söylenen halk şiiri.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü