Eğitim Sitesi

Kulluk Nedir? Kulluk Hakkında Kısaca Bilgi

Kulluk Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Kulluk:

Eskiden karakol yerine kullanılan bir deyimdi. 'Kul yeri' anlamına da gelir. Kul, köle veya bende anlamınadır.

 

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Kulluk:

Kul olma durumu, ubudiyet.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Ulusçuluk: Atatürkçülüğün altı temel ilkesinden biridir. Ulusunu sevmek, onun geçmişine bağlılık, geleceği ve yükselmesi yolunda çalışmak temeline dayanan ve bir ulusun ancak kendine ve kendi değerlerine dayanarak yaşayabileceğine inanan görüş.

    Balbal: Türklerde ölen kahramanların mezarlarının baş tarafına dikilen mezar taşı. Türklerde, ölen kahramanların öldürdükleri insan sayısını temsil eden baş. Ünlü kumandanların mezarlarına, öldürdükleri düşman sayısınca heykel dikilirdi.

    Hümanizma: İnsancılık, insan ve doğa sevgisi, insanları sevme ülküsü. Ortaçağın skolâstik düşünüşüne karşı XVI. yüzyıl Avrupasında doğan ve gelişen felsefe, bilim ve sanat görüşüdür.

    Berat: 1. Osmanlı Devleti'nde padişahın kişilere verdiği emir, hüküm ve yetki içeren belgedir. Fermanın berattan farkı onun, devletle ilgili olmasıdır. 2. Bir haktan yararlanmak için devletçe verilen belge. 3. Osmanlı döneminde, bir göreve getirilen, aylık bağlanan, ayrıcalık, nişan ya da san verilen kimseler için çıkarılan padişah buyruğu.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü