Eğitim Sitesi

Kırmızı göz bebeği etkisi Nedir? Kırmızı göz bebeği etkisi Hakkında Kısaca Bilgi

Kırmızı göz bebeği etkisi Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Kırmızı göz bebeği etkisi:

Flaş ışığıyla çekilen renkli fotoğraflarda insanların göz bebeğinin kırmızı görülmesi. Flaş ışığının makinenin objektifiyle aynı eksende olması durumunda orta çıkar. Çekim anında objektife bakılmazsa ya da flaş uyarıcı küçük şiddette çakmalarla gözü alıştırırsa bu etki yok olur.

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Akütans: Görüntü keskinliğinin ölçüsüdür. Görüntüyü oluşturan yoğunluk bölgelerindeki sınırların eğim açısının darlığı görüntünün kesinlik derecesini belirler. Bu açı büyüdükçe görüntü keskinliğe kaybolur. (acutance)

    Enstantane Öncelikli Pozlama: Bu yarı otomatik fonksiyon ile fotoğrafçı enstantaneyi belirler, fotoğraf makinesi de doğru pozlama için bu değere karşılık gelen diyafram değerini otomatik olarak ayarlar.

    Noise: Çekim esnasında yeterli ışık olmamasından ya da CCD kalitesinden ötürü ya da kamerada kullanılan teknoloji zayıflığından ötürü resim üzerinde yanlış algılamadan ötürü var olan bir nevi hatalı piksellerdir. Yani kirlenmedir. Bazılarına göre gece çekimlerinde yüksek ISO eşdeğerli çekimlerde oluşan yanlış algılanmış pikselleri ifade etmektedir.

    Kolodyum: Fotoğraf camı yapımında ve cerrahlıkta kullanılan, alkolle eter karışımı içinde sıvı durumuna getirilmiş nitroselüloz.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü