Eğitim Sitesi

Key (Anahtar) Nedir? Key (Anahtar) Hakkında Kısaca Bilgi

Key (Anahtar) Terimi Hakkında Bilgiler

Bilgisayar Terimi Olarak Key (Anahtar):

Video imgesinde bir delik açarak (elektronik olarak) bir görütü veya bir renk eklemek suretiyle elde edilen özel bir efekt. Anahtar deliği bir video kameranın veya bir CG'nin sinyalleri ile elde edilebilir. Sonuç süper empozisyona yakın, hatta daha temiz ve parlatılır. Anahtar genellikle "title'ler (jenerik) için kullanılırlar.

 

    Benzer Bilgisayar Terimleri

    UUCP: UUCP bağlantıları büyük çoğunlukla 1200 bps'ten 38.4Kbps'e varan hızlara sahip modemlerle sağlanıyor. Bağlantılar genelde sakla ve-ilet mantığıyla yürütülüyor. Ayrıca Internet-tabanlı UUCP bağlantıları da kullanıyor. Düşük maliyeti UUCP bağlantıları 1970'lerde ortaya çıktıklarından bu yana geniş kullanıma sahiptir.

    TN3270: IBM 3270 terminal taklidi yaparak IBM anasistemlerine bağlanmayı sağlayan bir telnet programı çeşidi.

    POP: 1. İnternet hizmet sağlayıcılarının modem kullanıcıları için çevirmeli bağlantısıdır; özellikle yerel bağlantıları tanımlamak için kullanılır, böylece modem kullanıcılarının uzun mesafeler için numara çevirmesi gerekmez. Örneğin, belirli bir ISP temeli. 2. Herhangi bir SLIP, PPP bağlantı sağladığınızda genellikle bir POP hesabınız olur. Bu hesap postanızı atmak için e-mail programınızı kullanmanızı sağlar. Kısaltmanın diğer bir açılımı ise Point of Presence'dir.

    Path (Yol, iz): Bir bilgisayar grafik nesnesinin izlediği yol.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Bilgisayar Terimleri Sözlüğü