Eğitim Sitesi

Kesafet Nedir? Kesafet Hakkında Kısaca Bilgi

Kesafet Terimi Hakkında Bilgiler

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Kesafet:

1- Çokluk, sıklık

2- Yoğunluk

3- Saydam olmama durumu, bulanıklık.

 

    Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri

    Mikat: 1-Hac yapacak kişinin Mekke yakınlarında ihramsız geçmemesi gereken sınıra mikat denir. Meke'de Mikat sınırına gelen kişinin kesinlikle ihrama bürünmesi gerekmektedir. 2-Hacca gidenlerin, Mekke'ye varmadan önce yıkanıp temizlendikleri ve ihrama girdikleri yerler.

    Tasavvuf: Tasavvuf kişinin nefsini ve Rabbini bilmesiyle, nefisteki kötü düşünce ve fikirleri mücadele ile yenip, güzel ahlaka kavuşturan bir terbiye sistemidir.

    Vebal: 1. Sonunda ceza, şiddet ve azap olan fiil, davranış. 2. Günah, sorumluluk ve kötü sonuç. 3. Yapılan bir iş, tutum ve davranışın, ahiret hayatı bakımından sorumluluğu.

    Adalet: 1. Hak ve hukuka uygunluk, hakkı gözetme, doğruluk, türe. 2. Haklı olana hakkını verme haksız olanı ise cezalandırma. 3. İnsanı, Allah'ın haram kıldığı şeyleri terk edip farz kıldığı şeyleri yapmaya sevk eden yerleşik içsel nitelik. 4. Her işte hakkı gözetme ve orta yolu tutma. Haklıya hakkını verme. Haksızlıktan sakınma. Zulmün zıddı, kânun önünde eşitlik. 5. Yasalarla sahip olunan hakların herkes tarafından kullanılmasının sağlanması.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri Sözlüğü