Eğitim Sitesi

Kazıyıcı Nedir? Kazıyıcı Hakkında Kısaca Bilgi

Kazıyıcı Terimi Hakkında Bilgiler

Otomobil-Araba Terimi Olarak Kazıyıcı:

Motor tamirinde motor bloku, silindir kapağı, piston ve diğer motor parçaları üzerinden karbon veya diğer artıkların kazınmasına yarayan alettir.

 

    Benzer Otomobil-Araba Terimleri

    Eksenel gezinti: Krank milinde olduğu gibi, milin iki ucuna doğru eksenel hareketidir.

    Mantar tipi supab: Otomobil motorlarında yaygın olarak kullanılan, mantar biçiminde supabtır.

    Tekerlek silindiri: Hidrolik fren sisteminde tekerlek silindirleri, tekerleklerdeki fren tablasına takılır. Merkez pompasından gelen hidrolik basıncı, tekerlek silindirindeki, tekerleklerdeki fren tablasına takılır. Merkez pompasından gelen hidrolik basıncı, tekerlek silindirindeki pistonları etkileyerek fren pabuçlarını açar ve frenlemek için kampana iç yüzeyine temas ettirir.

    Amortisör Takozu: Amortisör takozu adından da anlaşılacağı gibi, amortisöre bağlanan bir parçadır. Bu parça tekerleklerin içinde bulunduğu çamurlukların tepe noktasında ana şaseye bağlantı noktasında, tekerleklerin sağa ve sola dönerken rahatça bu görevi yapması için rulmanlı (bilyalı) bir parçadır. Bu parça zamanla aşınır vazifesiniz yapamaz hale gelir. Bu durumda aracınızla çukurlara girdiğinizde sesler gelir. Takırtı ve lak-luk şeklinde ses verir. Bu durumda yapılacak işlem bu parçanın acilen değiştirilmesidir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Otomobil-Araba Terimleri Sözlüğü