Eğitim Sitesi

Kayıt Sıklığı Nedir? Kayıt Sıklığı Hakkında Kısaca Bilgi

Kayıt Sıklığı Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak Kayıt Sıklığı:

Dijital bir TV kaydedicisi, sabit disk sürücüsünün boyutu ne kadar büyük olursa, favori programlarınızı (daha eski kayıtlarınızın silinmesine gerek olmaksızın) o kadar sık kaydedebilir ve depolayabilir.

 

    Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

    GPS: Global Positioning (Global Konumlandırma) veya GPS, kullanıcıların yönelimi hesaplayan bir alıcı aracılığıyla göreli konumlarını belirlemelerini sağlayan bir navigasyon aracıdır. GPS acil durumlarda kullanıcının konumunun belirlenmesine de yardımcı olur ve genellikle diğer uygulamaların içinde kullanılır.

    Speed Dialing: Hızlı Arama. One touch dialing (tek tuş arama) diye de bilinen, önceden numaralara atanmış kişilerin tek tuşla aranmasını sağlayan teknoloji.

    Talk Time (Konuşma Süresi): Kablosuz bir aracın, batarya gücünü tüketmeden önce, belirli bir iletim işleminde kullanıldığı süre (telefon görüşmeleri, veri gönderme ve alma). Konuşma süresi, saat ve dakika cinsinden ifade edilir ve iletim daha fazla güç gerektirdiği için bekleme süresinden daha kısadır.

    Devirsiz Program: Devirsiz (No-Spin) programda, yıkama programı bittikten sonra makine suyu boşaltır ama döndürerek sıkmaz. Bu sayede kırışıklıklar engellenir ve giysileriniz korunur.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü