Eğitim Sitesi

Kaygı Nedir? Kaygı Hakkında Kısaca Bilgi

Kaygı Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Kaygı:

1- Ne olduğu bilinmeyen tehlike, felaket veya talihsizlik beklentisinin doğurduğu huzursuzluk, nedeni bilinmeyen korku ve bunların yol açtığı bedensel etkiler.

2- Üzüntü, sıkıntı, korku, başarısızlık gibi heyecan oluşumlarının kaynağı bilinmeden uzun süreli yaşanmasına kaygı adı verilir.

 

Trafik ve İlk Yardım Terimi Olarak Kaygı:

Üzüntü, endişe duyulan düşünce, tasa.

 

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Kaygı:

Üzüntü, endişe duyulan düşünce.

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Kaygı:

1. Rahatsız edici ve gerginlik yaratan duygu durumu.

2. Üzüntü, endişe duyulan düşünce, tasa.

 

    Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri

    Azınlık: Bir toplumda çeşitli özellikleriyle çoğunluktan farklı, bazı haklardan yararlanamayan insanların oluşturduğu toplumsal kategori.

    Önerme: Doğru veya yanlış bir yargı bildiren cümlelere önerme denir. Yargı ise iki fikir arasında ilişki kurmaktır. Önerme doğru ya da yanlış gibi bir doğruluk değerine sahip olmalıdır.

    Epikürcülük: Epikürcülük, antik çağ düşüncesinin en ilginç düşünürlerinden biri olan Epiküros'a dayanır. Bu felsefede birkaç temel kavram vardır. Bunlar, fizikte mekanik bir nedensellik anlayışı olan atomculuk, evrenin sonsuzluğu ve evrendeki nesneleri çevreleyen güçlerin dengesi ile dünya olaylarının bütünüyle dışında yer alan kutsanmış ve ölümsüz tanrılardır. Epikuros'un etikte kullandığı temel kavramlar ise iyinin haz ile, en yüce iyi ve sonul amacın ruhun ve bedenin acıdan arınması ile özdeşleştirilmesi, her türlü insan ilişkisinin en yüksek ifade biçimini arkadaşlıkta bulan yarar ilkesine indirgenmesi, sonul amaca uygun olarak da tüm arzuların sınırlandırılması ve hazzını eşlik ettiği erdemli sakin bir yaşamın seçilmesidir.

    Meclis: Bir konuyu konuşmak veya görüşmek için yapılan toplantı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü