Eğitim Sitesi

Kavisli Dikiş Yeri (Curved Seam) Nedir? Kavisli Dikiş Yeri (Curved Seam) Hakkında Kısaca Bilgi

Kavisli Dikiş Yeri (Curved Seam) Terimi Hakkında Bilgiler

Moda ve Dikiş-Nakış Terimi Olarak Kavisli Dikiş Yeri (Curved Seam):

Birleştirildiklerinde giysinin bir bölümünü oluşturan (örn. Göğüsün üzerinde, belde ve kalçalarda) iki farklı şekillendirilmiş kenarlı, makine dikişli dikiş yeri.

 

    Benzer Moda ve Dikiş-Nakış Terimleri

    Fermuar (Zipper): 1- Çeşitli tür, en ve uzunlukta mevcut olan, yaygın kullanılan bir tutturma gerecidir. Zincir ve sargı fermuarlar bir dizi amaç için kullanılırlar; gizlenmiş fermuarlar genelde etek ve elbise açıklıklarında kullanılır; daha kalın, uzun ve açık uçlu fermuarlar ceketler için uygundur. Fermuarlar giysideki konumlarına bağlı olarak farklı şekillerde dikilir (örn. katlanmış kumaşa dikilen bir fermuar dikişin üstünde ve kapalı fermuar dikişin içinde kullanılır). 2- Giysi, çanta vb. yerlerde kullanılan, karşılıklı dişler ve bunların üzerinde yürüyen kapatıcıdan oluşan düzenek, cırcır, carcur. (Fr.) fermoir

    Habutai: İpekli kumaş.

    Ismarlama Çalışılan Terzilik (Bespoke Tailoring): Vücuda tam uygun olan bir giysiyi hazırlamanın geleneksel yöntemidir. Sağlamlaştırıcı ve yapılandırıcı katlı düzenleme elde dikilir ve tamamlanmış giysinin altında, yerinde buharla ütülenir; bu şeklin kalıcı olmasını sağlar.

    Çıt Çıt (Snap Fasteners): Baskı pimi adı da verilir; siyah, gümüş rengi veya şeffaf renkte mevcuttur ve ince, görünmez bir tutturmanın gerekli olduğu yerde kullanılır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Moda ve Dikiş-Nakış Terimleri Sözlüğü