Eğitim Sitesi

Katabolizma Nedir? Katabolizma Hakkında Kısaca Bilgi

Katabolizma Terimi Hakkında Bilgiler

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Katabolizma:

Maddelerin yüksek terkiplerinin, dokularda yakılarak daha basit terkipte maddeler meydana gelmesi.

 

Biyoloji Terimi Olarak Katabolizma:

1. Canlı hücre içinde karmaşık moleküllerin basit moleküllere parçalanmasına ve enerjinin açığa çıkmasına neden olan kimyasal reaksiyonlar.

2. Büyük moleküllerin daha basit bileşiklere yıkıldığı kimyasal tepkimelere katabolizma/b> denir.

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Katabolizma:

Metabolizmanın yıkıcı safhası.

 

    Benzer Sağlık-Tıp Terimleri

    Atropin: Belladonna (Güzel Avrat Otu) adlı bitkiden elde edilen bir alkaloiddir. Tıpta çok değişik kullanım alanları vardır. Örneğin, göz dibinin muayenesinde, göz bebeğinin genişletilmesi için, ayrıca anesteziden önce üst solunum yollarında salgıların azaltılması için kullanılır.

    Rehabilitasyon: 1- Hastalık ya da sakatlıkların kişi üzerindeki bedensel ve sosyal zararlarını en aza indirerek toplumsal hayata uyumunu artırmak için yapılan çalışmaların tümü. 2- Fiziki hareket kusurlarını düzeltme, yeniden kazandırma.

    Pitriasis: Daha çok gövdede ve uzuvların gövdeye yakın yerlerinde yerleşen, bazan kepeklenme gösteren bir cilt hastalığıdır. Çeşitli türleri vardır, bunlardan PITRIASIS VERSICOLOR'da deniz mevsimlerinde hasta olan bölge güneş ışını almadığı için daha belirgin hale gelir.

    Kondom: Cinsel ilişkilerle geçebilecek hastalıklardan korunmak veya kadının gebe kalmasını önlemek için erkeklerin kullandığı ince, saydam bir çeşit kılıf, prezervatif.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sağlık-Tıp Terimleri Sözlüğü