Eğitim Sitesi

Kast Nedir? Kast Hakkında Kısaca Bilgi

Kast Terimi Hakkında Bilgiler

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Kast:

Ayrıcalıklar bakımından yukarıdan aşağıya doğru kesin ölçülerle sınırlanmış bulunan, en koyu biçimiyle Hindistan'da görülen toplumsal sınıfların her biri, grup.

 

Hukuk Terimi Olarak Kast:

Kanunun suç saydığı bir eylemi ve onu meydana getirecek hareketin sonuçlarını bilerek ve isteyerek işlemek iradesi

 

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Kast:

Suçun, kanunî tanımındaki unsurların bilerek ve istenerek gerçekleştirilmesidir.

 

    Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri

    Şifa: Şifa, Kur'an-ı Kerim'in isimlerinden biridir. Şifa, kelime olarak hastalıktan kurtulmak, iyileşmek demektir. Yüce Allah, Kur'an-ı Kerim'in şifa olduğunu buyurmuştur. Kur'an-ı Kerim, kalplerdeki kibir, kıskançlık, şüphe gibi hastalıklara şifadır.

    Iztıba: Sözlükte bir şeyi koltuğun altına sokmak anlamına gelen ıztıbâ, peşinden sa'y yapılacak tavafta erkeklerin omuzlarına aldıkları "rida"nın bir ucunu sağ koltuk altından geçirip sol omuzları üzerine atıp sağ omuzuı ve sağ kolu açık bırakmak demektir. Ardından sa'y yapılmayan tavaflarda ıztıbâ yapılmaz.

    İrtimasî Abdest: Yüzü ve elleri suya daldırıp çıkarırken abdest niyeti edilerek alınan abdest.

    Kıyamet: 1- Yüce Allah'ın belirlediği zaman gelince kâinat düzeninin bozulup yıkılması ve dünyanın sonunun gelmesidir. 2- Dünyanın sonu ve bütün ölülerin dirilerek mahşerde toplanacağı zaman, hesap günü, kıyamet günü, mahşer günü. 3- Kainatın dengesinin, düzeninin bozularak her şeyin yok olması; Dünya hayatını sona erdirecek olan büyük olay; Kıyametin kopuş zamanını Allah'tan başka kimse bilemez.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri Sözlüğü