Eğitim Sitesi

Kaplama Nedir? Kaplama Hakkında Kısaca Bilgi

Kaplama Terimi Hakkında Bilgiler

Denizcilik Terimi Olarak Kaplama:

Postaların üzerine boyuna kaplanan saç veya tahtalar. 

 

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Kaplama:

Objektiflerde çeşitli nedenlerle oluşan yansımaları gideren ve merceklerin yüzeylerine çok ince tabakalar halinde yapılan magnezyum florür kaplaması.

 

Matematik-Geometri Terimi Olarak Kaplama:

Düzlemi çeşitli çokgenler yardımıyla süsleme.

 

Ağız ve Diş Sağlığı Terimi Olarak Kaplama:

Bir dişin görüntüsünü iyileştirmek için diş üzerine doğrudan yapıştırılan plastik ya da porselen yüzey. Laminat ile ilgili bilgilere de bakınız.

 

    Benzer Denizcilik Terimleri

    Baş Omuzluk: 1- Geminin baş tarafından sancak ya da iskeleye doğru 45º'lik sectör. Diğer bir deyimle gemi baş bodoslamasından başlayan, sancak ve iskeleye doğru giden eğri kaplamaların düz borda kaplamalarıyla birleştiği yere kadar olan kısım. 2- Kemere ile baş bodoslama arasındaki yuvarlak kısım. Pruva yönünde iskele ve sancak tarafa doğru yaklaşık 45 dereceye kadar olan bölüm veya açı.

    Viya: Gemi ve veya tekneyi istenilen rotaya döndükten sonra, istenilen yöne seyredilmesi için verilen komut. 

    Nete (Neta): Düzeni bozulmuş bir şeyin tertiplenip düzenlenmesi, ayrıca seyirde kullanılan anlamıyla aykırı ve tehlikeli bir durumun olmadığı, her şeyin normal devam ettiği anlamında kullanılır.

    Lambert İrtisamı: Yer ekseni ile koninin ekseni çakışan ve yeri iki miyar paralelde kesen koni yüzeyine yapılan irtisamdır. Lambert haritaları daha ziyade havacılar tarafından kullanılır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Denizcilik Terimleri Sözlüğü