Eğitim Sitesi

Kapiler Boşluk Nedir? Kapiler Boşluk Hakkında Kısaca Bilgi

Kapiler Boşluk Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Kapiler Boşluk:

Kılcal boşluk.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Sallanan Koltuk: Altındaki kızak biçimindeki ayaklar sayesinde öne-arkaya salınım yapan, yapımında genellikle bambu gibi hafif malzemelerin kullanıldığı, kolluklu koltuk.

    Ekspresyonizm: 1910-1930 yılları arasında Almanya'da gelişen, sanat ve mimarlık akımı, anlatımcılık. Alman mimari geleneğinin anıtsal biçimlerinden ve simgesel gücünden yararlanır. Klasik biçimlerden uzaklaşma, buna karşılık lirizm, kendiliğinden oluşum ve simgesel yaklaşım görülür.

    Tavan Vantilatörü: Gövdesinde havalandırma için kanatları, aydınlatma için aydınlatma elemanlarını bir arada barındıran tavana monte edilen vantilatördür.

    Aşık: Ahşap çatılarda; dikme üstlerine ve saçak boyunca yerleştirilen, mertekleri taşıyan genelde en az 10x10 cm ölçülerindeki ahşap taşıyıcı elemanlardır. Çelik çatılarda ise kirişleri bağlayan saçağa paralel döşenen ve üstündeki çatı kaplama sistemini taşıyan çelik veya saç elemanlardır. Çelik çatılarda; taşıyıcı makas ve kirişlerin üzerlerinde saçağa paralel yerleştirilen, kaplama örtüsünü taşıyan çelik ve saç elemanlardır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü