Eğitim Sitesi

Kalıp Yargı Nedir? Kalıp Yargı Hakkında Kısaca Bilgi

Kalıp Yargı Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Kalıp Yargı:

İnsanları özelliklerine göre sınıflandırma eğiliminin neden olduğu bir algılama ve davranış biçimine kalıp yargı denir. İnsanlarda var olduğu sanılan bu özellikler çoğunlukla gerçeğe dayanmaz. Kalıp yargılar sözlü kültüre ait ürünlerdir.

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Tarihi Eser: Tarihi eserler, geçmiş uygarlıklardan bugüne kadar gelen din, bilim, düşünce, sanat, edebiyat ve mimari gibi alanlarda ortaya konan eserlerdir. ● Tarihi eserler insanlar tarafından yapılmışlardır. ● Tarihi eserler koruma altındadırlar. Zarar görmemeleri için korunurlar. ● Tarihi eserler insanlığın ortak mirası olduğundan ziyaretçilere açık tutulur.

    Kentleşme (Şehirleşme): İlk olarak 5000 yılı aşkın bir süre önce Mezopotamya'da ortaya çıktı. Daha sonra Nil, İndus ve Huang He vadilerinde başka kentler gelişti. Kentlerin otaya çıkışı, büyük politik yapıların doğuşu ve gelişmesiyle aynı döneme rastlar. Kentin her şeyden önce idari, askeri, dini ve ticari bir işlevi vardı. Bu eski kentler, MÖ 1350'ye doğru nüfusu 100.000'i aşan ilk kent olduğu tahmin edilen Teb (Mısır) örneğinde olduğu gibi dikkat çekici büyüklüğe ulaştı. Günümüzden 2.500 yıl önce, Babil'in dışında, Pers'te, Yunanistan'da, Mısır'da, Hindistan'da ve Çin'de bulunan birçok kent bu ilk eşiği aştı.

    İşletme: 1. Tarım, sanayi, ticaret, bankacılık vb. iş alanlarında, kâr amacıyla bir sermaye yatırılarak kurulan kurum. 2. Bu kuruluşu verimli bir duruma getirip kazanç sağlama yöntemi. 3. İş yeri.

    Ölçüm geçerliği: Kavramsal ve işletimsel tanımların birbirine uygun olması.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü