Eğitim Sitesi

Tarihi Eser Nedir? Tarihi Eser Hakkında Kısaca Bilgi

Tarihi Eser Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Tarihi Eser:

Tarihi eserler, geçmiş uygarlıklardan bugüne kadar gelen din, bilim, düşünce, sanat, edebiyat ve mimari gibi alanlarda ortaya konan eserlerdir.

● Tarihi eserler insanlar tarafından yapılmışlardır.
● Tarihi eserler koruma altındadırlar. Zarar görmemeleri için korunurlar.
● Tarihi eserler insanlığın ortak mirası olduğundan ziyaretçilere açık tutulur.

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Huzurevi: Yaşlanmış kimselerin bakımlarının yapıldığı ve barındığı kurum.

    Ölçme: Nesneleri ve olayları bir değişkeni oluşturan özellikler aracılığıyla tanımlamak için gerçek dünyanın dikkatle ve istendik bir biçimde / kasıtlı olarak gözlenmesi.

    Sanayi Sektörü: Uygun yöntem ve araçları kullanarak ham maddeleri işleyen, enerji kaynaklarını ortaya çıkaran ve bunları kullanıma hazır hâle getirilmesini kapsayan faaliyetlerin tümünü gerçekleştirenlerin oluşturduğu topluluk. Endüstriyel faaliyette bulunanlar.

    Tarih: İnsanların geçmişte meydana getirdikleri olayları yer ve zaman göstererek, neden sonuç ilişkisi içersinde inceleyen bilim dalıdır. Tarih incelenirken yıllara, yüzyıllara ve çağlara ayrılmıştır. Hz. İsa'nın doğum günü Miladi takvimin başlangıcı olarak sıfır kabul edilmiş ve buna Milat adı verilmiştir. Bu tarihten (sıfır) öncesine Milattan Önce (M.Ö), bu tarihten sonrasına Milattan Sonra (M.S) denir. Yüzyılların sınıflandırılması da Milada göre yapılır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü