Eğitim Sitesi

Kaligrafi Nedir? Kaligrafi Hakkında Kısaca Bilgi

Kaligrafi Terimi Hakkında Bilgiler

Görsel Sanatlar | Resim Terimi Olarak Kaligrafi:

Hattatların yazdıkları güzel yazı (Resimde ressamın yazı yazar gibi rahat fırça kullanması sonucu ortaya çıkan el yazısı karakterindeki yazılar için de kullanılır).

 

Sanat Terimi Olarak Kaligrafi:

Güzel yazı sanatı. Harfler arasındaki boşlukları belli estetik ve tasarım kurallarına göre düzenleyerek kâğıt ya da ideografik benzeri malzeme üstüne kalem ya da fırçayla güzel ve zarif yazı yazma sanatı. dersimiz.com İslam sanatında "hat" adıyla anılır. Yazı temelde işlevsel bir amaca hizmet etmekle birlikte öbür sanat dallarının üslupsal gelişimleriyle de yakından ilgilidir.

 

    Benzer Görsel Sanatlar | Resim Terimleri

    Armoni: Bir yapıtta parçaların birbirleriyle ve yapıtın tümüyle olan uygunluğu, uyum.

    İllüstrasyon: Kitap resmi, Kitap içindeki bir yazıyı açıklayan ya da süsleyen resim.

    Noktacılık: İzlenimcilerin içgüdüsel olarak yaptığı güneş ışığının parçalanmasını bilimsel yöntemli biçimde uygulayan, izlenimcilerin bozdukları yapısal kuruluşa yeniden önem veren, saf renkleri nokta nokta sürüp renk karışımını seyircinin gözünde oluşturmayı amaçlayan resim akımı. Yeni izlenimcilik. Puantilizm.

    Denge: 1. Bir nesnenin veya bir insanın devrilmeden durma hâli. 2. Plastik sanatlarda kullanılan ögelerin kompozisyon bakımından birbirlerini tartacak biçimde düzenlenmeleri.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Görsel Sanatlar | Resim Terimleri Sözlüğü