Eğitim Sitesi

Kadir Nedir? Kadir Hakkında Kısaca Bilgi

Kadir Terimi Hakkında Bilgiler

Uzay ve Astronomi Terimi Olarak Kadir:

Yıldızların parlaklık sırasını belirten ölçek. İlk tanımını Hipparchus (Hipokus) yapmıştır. Buna göre, çıplak gözle görülen yıldızlar birinci kadirden (m = 1), en sönükleri de altıncı kadirden (m = 6) kabul edilmiş, aradakiler de azalan parlaklığa göre sınıflandırılmıştır.

 

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Kadir:

1-Güçlü, gücü yeter, erkli.

2-"Her şeye gücü yeten" anlamına gelen Allah'ın sıfatlarından biri.

 

Müzik-Dans Terimi Olarak Kadir:

Değer, kıymet, itibar.

 

Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Kâdir:

“Güç, kuvvet ve iktidar sahibi olarak, istediği her şeyi bir ilim, hikmet ve ölçü dâhilinde dilediği gibi yaratması, her şeye gücünün yetmesi.” anlamında Allah’ın esmayıhüsnasından biri.

 

    Benzer Uzay ve Astronomi Terimleri

    İlk Uzay Turisti: 28 Nisan 2001 tarihinde Amerikalı işadamı Dennis Tito'yu taşıyan Soyuz uzay aracı, Kazakistan'ın Baykonur Uzay Üssü'nden Türkiye saati ile 10.37'de fırlatılarak 6 gün sürecek olan uzay yolculuğuna başladı. Böylece Tito dünyadaki ilk uzay turisti olma ünvanını kazanmış oldu. 61 yaşındaki Dennis Tito, altı gün sürecek uzay serüveni için Ruslara 20 milyon dolar ödedi. Dennis Tito uzaydaki ilk 24 saatini değerlendirdiği basın açıklamasında, uzay mekiğinin kalkışı sırasında fazla sallantı olmadığını ve heyecanlanmadığını söyledi. Amerikalı işadamı, uzayda bulunmanın tarif edilemez bir duygu olduğunu anlattı. Uzaya gitmek için insanüstü özelliklere gerek olmadığını belirten Tito herkesin uzay yolculuğuna çıkabileceğini savundu.

    Ayak (ß Ori): Avcı'nın ß yıldızı.

    Ağlı Tayfçeker: Optik ağlardan yapılmış tayfçeker.

    Yıldızlararası Ortam: Yıldızlararası gaz ve toz.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Uzay ve Astronomi Terimleri Sözlüğü