Eğitim Sitesi

Jest Nedir? Jest Hakkında Kısaca Bilgi

Jest Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Jest:

Herhangi bir şeyi açıklamak için genellikle el, kol ve baş ile yapılan içgüdüsel veya iradeli hareket.

 

Tiyatro Terimi Olarak Jest:

Tiyatro sahnesinde, sanatçıların bütün el, kol, ayak ve benzeri beden hareketleri.

 

Türkçe-Dil Bilgisi Terimi Olarak Jest:

İletişimdeki el kol hareketleri.

 

Müzik-Dans Terimi Olarak Jest:

Herhangi bir şeyi açıklamak için genellikle el, kol ve baş ile yapılan içgüdüsel veya iradeli hareket.

 

Dil ve Anlatım Terimi Olarak Jest:

1- Herhangi bir şeyi açıklamak için genellikle el, kol ve baş ile yapılan içgüdüsel veya iradeli hareket.

2- Tiyatro sahnesinde, sanatçıların bütün el, kol, ayak ve benzeri beden hareketleri.

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Toplumsal Araştırma: Araştırmacıların toplumsal dünya hakkında bilimsel temelli bilgi üretmek için sistematik olarak uyguladığı yöntem ve yöntembilimlerin bir toplamı.

    Kaptan-ı Derya: 1- Osmanlı Devleti'nde deniz kuvvetlerinin en büyük askerî ve idari amiri. Yükselme döneminde Divan'a katılmıştır. 2- Denizlerin kaptanı, deniz kuvvetleri komutanı. "Kaptan-ı Derya Barbaros Hayrettin Paşa zamanında Osmanlı donanması Akdeniz'in en önemli gücüydü." 3- Türklerde ki deniz kuvvetlerinin çekirdeğini Çakabeyliği oluşturur, bilinen ilk denizci Türk beyliğidir.

    Acemioğlanlar Ocağı: Devşirmelerin yetiştirilip hazırlandığı ocaktır. Bunlardan zeki olanlar Enderun'a (saray okulu) gönderilir, diğerleri yeniçeri ocağına ve diğer ocaklara alınırdı. I. Murat döneminde oluşturulmuştur.

    Laiklik: Devletin, dinler arasında ve dini görüşlerle dini olmayan görüşler arasında olumlu ya da olumsuz ayrımcılık yapmaması. Laiklik; din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması, devlet kurumlarının ve kurallarının dini ilkelere değil, akla ve bilime dayandırılmasıdır. Laiklik ilkesinin kabul edilmesiyle devlet yönetimi akla ve bilime dayandırılmıştır. Türk toplumunun çağdaşlaşma yolu açılmıştır. Özellikleri: - Devlet yönetiminde din ve devlet işleri birbirinden ayrı tutulur. - Akla ve bilime önem verilir, yasalar din kurallarına dayandırılamaz. - Düşünce ve inanca saygı esastır. Herkesin inanç ve vicdan özgürlüğü vardır. - Devlet dini inançlarından dolayı kanun önünde ayrım gözetmez.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü