Eğitim Sitesi

Jeotermal Buhar Rezervuarı Nedir? Jeotermal Buhar Rezervuarı Hakkında Kısaca Bilgi

Jeotermal Buhar Rezervuarı Terimi Hakkında Bilgiler

Elektrik Terimi Olarak Jeotermal Buhar Rezervuarı:

Yer altı yoğun katmanlarında tutulan ya da zorlukla yerine terk eden, jeotermal anormallikler sonucu oluşan, buhar rezervuarıdır.

 

    Benzer Elektrik Terimleri

    Sözleşmeye Bağlanmış Kapasite: BDGT Modülünün bir bölümünü oluşturmayan Üretim Grupları ile ilgili olarak, ilgili Üretim Grubunun, Saha Kapasitesine göre yapılacak değişiklikler göz önünde tutularak belirlenen ve zaman zaman şebeke Kodu uyarınca değiştirilecek olan tam yük Kapasitesi. BDGT Modülü ile ilgili olarak, BDGT Modülünün, Saha Kapasite göz önünde tutularak belirlenen, Enerji Üreticisi tarafından beyan edilen, zaman zaman Şebeke Kodu uyarınca değiştirilecek olan tam yük Kapasitesi.

    İşletmeden Kaldırma: Bir enerji tesisinde işletme faaliyetlerinin, tekrar işletmeye alma sözkonusu olmadan, sona ermesi durumudur. Bu durumun nedenleri aşağıdakiler olabilir; -Yararlı ömrün sona ermesi, bir kaza olması, -Teknik ve/veya ekonomik nedenlerin etkisi (sözkonusu enerji türüne diğer bir enerji türü ya da rekabet gücü daha büyük bir teknik ikamesi…), -Çevre koruması, güvenlik, kent planlaması gibi faktörlerin etkisi, Not: Enerji tesisi işletmeden kaldırıldıktan sonra; -ya diğer bir enerji tesisi ikame edilir, -ya da tesis, yerinin eski durumuna getirilmesi için sökülür.

    Alışılagelmiş Çalışma Akımı: (Conventional operating current of a protective device) Koruma düzeninin, alışılagelmiş süre olarak tasarımlanan belirli bir sürede çalışmasına sebep olan akımın belirli bir değeridir.

    Açık Devre: Devre anahtarı, devreden akımın geçmesini engelleyecek konumda ise bu devreye kapalı devre denir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektrik Terimleri Sözlüğü