Eğitim Sitesi

Japon Tiyatrosu Nedir? Japon Tiyatrosu Hakkında Kısaca Bilgi

Japon Tiyatrosu Terimi Hakkında Bilgiler

Tiyatro Terimi Olarak Japon Tiyatrosu:

Belli bir estetik uzaklık uygulayımı ile oynanan oyunları kapsayan bu tiyatro,tiyatralliği sağlayacak tüm öğelerden yararlanır. Bu tiyatroda, müzik, dans, ezgi, sözsüz oyun, maske, giysi önemlidir. Batı tiyatrosu Japon tiyatrosundan Çiçek Yolu'nu ve döner sahneyi almıştır. Çiçek yolu, sahneden salonun arkasına dek uzanan ve seyirci yerlerinin ortasından geçen bir oyun alanıdır; seyircinin arasında duran bir köprü gibidir.

 

    Benzer Tiyatro Terimleri

    Büyüleyici Eğer: Stanislavs' kinin oyunculuk dizgesinin yaratıcılığa ilişkin çalışmasında, bir oyuncunun kendi yaşantısı olmayan bir rolü 'eğer' sözcüğü ile değerlendirip o rolün gerekli havasına daha iyi girebilmesi için adeta kendini büyülemesi.

    Ramp: Sahne yüzeyinin seyirciye en yakın kesimi, sahne kenarı.

    Üç Birlik Kuralı: Tragedyada uyulması gerekli üç temel kural. Bu kurallar şunlardır: 1 - Zaman birliği (vak'anın en çok 24 saat içinde geçmesi ) 2 - Yer birliği (vak'anın aynı yerde geçmesi), 3 - Vak'a birliği (eserin bir tek ana olay çevresinde gelişmesi)

    Cezvit Tiyatrosu: XVII.yüzyıl ortasından XVIII.yüzyıla değin süre gelen dinsel öğreti tiyatrosu. Barok tiyatro biçimini benimsemiştir.Luther'in din reformuna karşı gerçekleştirilmiş olan ve yalnızca katoliklere özgü gerici bir tiyatro anlayışıdır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tiyatro Terimleri Sözlüğü