Eğitim Sitesi

İz Mineraller Nedir? İz Mineraller Hakkında Kısaca Bilgi

İz Mineraller Terimi Hakkında Bilgiler

Beslenme ve Diyet Terimi Olarak İz Mineraller:

Tam kapasite çalışması için vücudun çok az miktarlarda (ortalama bir günde 1g daha az) ihtiyaç duyduğu mineraller. Bu listede alüminyum, klor, kobalt, bakır, iyot, demir, lityum, manganez, molibden, nikeli selenyum, vanadyum ve çinko vardır.

 

    Benzer Beslenme ve Diyet Terimleri

    Şekerler: Karbonhidrat aldığımızda, vücudumuz bu besin ögelerini daha küçük parçalara ayırır. Bu daha küçük parçalar şekerlerdir. Şeker doğal olarka pek çok besinde(süt, meyve, sebze, tahıllar vb.) bulunur. Kaynaklarına göre farklı isimler verilebilir; örneğin laktoz sütte bulunur, sukroz genelde sofra şekeri olarak bilinir ve glikoz balda, tahıllarda karbonhidrat içeren besinlerde farklı oranlarda bulunur.

    Hemoglobin: Alyuvarların yapısında bulunan ve ona kırmızılık veren, protein ile demirden yapılmış madde. Akciğerlerden dokulara oksijen ve dokulardan akciğerlere karbondioksit taşır.

    Laktik Asit: Vücutta glikozun anaerobik parçalanmasında oluşan organik asit. Süt asidi.

    Gluten: Bir çeşit proteindir ve özellikle tahılların yapısında doğal olarak yer alır. Alerjisi olanlar için etiketlerde gluten varsa, diğer alerjisi bilinen besinler gibi, mutlaka belirtilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Beslenme ve Diyet Terimleri Sözlüğü