Eğitim Sitesi

İstek Nedir? İstek Hakkında Kısaca Bilgi

İstek Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak İstek:

Bir şeye duyulan eğilim, arzu.

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Sosyal Bilim: Toplum olaylarını, insanın sosyal ve kültürel faaliyetlerini inceleyen bilimlerin ortak adıdır. Sosyal bilimler, dünyanın ve yaşamın insanî ve toplumsal yönlerini inceleyen akademik disiplinlerin tümüdür. Türkiye'de zaman zaman sözel bilimler olarak da anılırlar.

    Telif Hakkı: Telif hakkı, herhangi bir bilgi veya düşünce ürününün kullanılması ve yayılması ile ilgili hakların, yasalarla belirli kişilere verilmesidir. Kısaca, orijinal bir yaratının kopyalanmasına veya kullanılmasına izin verme hakkıdır. Telif hakkı, genellikle belirli bir süre için geçerlidir. Sembolü çember içinde bir 'C' harfidir, © harfi üzerinde bulunduğu yaratının telif haklarının korunduğunu belirtir ve İngilizce 'copyright' kelimesini ifade eder.

    Panel: Dinleyiciler önünde, seçilmiş bir konuşmacı grubun bir konuyu tartışmak amacıyla düzenlediği toplantı ya da açık oturumdur.

    Cumhuriyetçilik: Cumhur, kelime anlamı olarak halk demektir. Cumhuriyet, demokratik bir yönetim şeklidir. Halkın kendi kendini yönetmesi cumhuriyetçiliğin temel amacıdır. Cumhuriyet yönetiminde egemenlik millete aittir. Türk milleti seçtiği milletvekilleri aracılığıyla kendini yönetir. Ulusal egemenlik, seçim, ulusal irade, çok partili seçim, seçme ve seçilme hakkı gibi kavramlar bu ilkeyle alakalıdır. Özellikleri: - Devlet başkanı ve milletvekilleri seçimle belirlenir ve belli süreler için seçilirler. - Ülke, halkın seçtiği vekiller tarafından yönetilir. - Yönetimde demokrasi esastır. - Vatandaşların hak ve özgürlükleri devlet koruması altına alınmıştır. - Devlet işleyişi anaysa ve yasalara göre yapılır. - Diğer ilkelerin temelinde bu ilke vardır. - Herkes kanun önünde eşittir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü