Eğitim Sitesi

Telif Hakkı Nedir? Telif Hakkı Hakkında Kısaca Bilgi

Telif Hakkı Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Telif Hakkı:

Telif hakkı, herhangi bir bilgi veya düşünce ürününün kullanılması ve yayılması ile ilgili hakların, yasalarla belirli kişilere verilmesidir. Kısaca, orijinal bir yaratının kopyalanmasına veya kullanılmasına izin verme hakkıdır. Telif hakkı, genellikle belirli bir süre için geçerlidir. Sembolü çember içinde bir 'C' harfidir, © harfi üzerinde bulunduğu yaratının telif haklarının korunduğunu belirtir ve İngilizce 'copyright' kelimesini ifade eder.

 

Hukuk Terimi Olarak Telif Hakkı:

Bir fikir veya sanat eserini meydana getiren kişinin, bu eserden doğan haklarının hepsi, telif, yazar hakkı.

 

Sunuculuk-Televizyonculuk Terimi Olarak Telif Hakkı:

Yasalarla belirli kişilere verilmiş, herhangi bir bilgi veya düşünce ürününün kullanılması ve yayılması ile ilgili haklar.

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Minnet: Yapılan bir iyiliğe karşı kendini borçlu sayma, gönül borcu.

    Halkçılık: Halkçılık, devletin siyasi, ekonomik ve kültürel alandaki hizmetlerin tüm halka yönelik olmasını amaçlayan bir ilkedir. Halkın eşitliğini, refah ve mutluluğunu amaçlar. Özellikleri: - Halk devlet yönetimine katılır. Temelinde demokrasi vardır. - Herkes kanunlar önünde eşit haklara sahiptir. - Cumhuriyetçiliğin ve milliyetçiliğin doğal bir sonucudur. - Toplumda sınıf ayrımına karşıdır. Hiçbir kişiye, aileye, zümreye ayrıcalık tanınamaz. - Eşitlik, dayanışma, sosyal devlet bu ilkeyle ilgilidir.

    Top Arabacıları Ocağı: Top arabalarını ve bunlara ait gereçleri hazırlayan, sefer sırasında topları savaş bölgesine götüren sınıftır. Fatih Sultan Mehmet döneminde kurulmuştur.

    Haberci: Haber veren kişi. İyi Bir Habercide Olması Gereken Özellikler; dürüst ve tarafsız olmak, haberin kaynağını doğru araştırmak, etkili konuşmak, cesur olmak vs.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü