Eğitim Sitesi

Sözleşme Ölçümleri Nedir? Sözleşme Ölçümleri Hakkında Kısaca Bilgi

Sözleşme Ölçümleri Terimi Hakkında Bilgiler

Elektrik Terimi Olarak Sözleşme Ölçümleri:

Enerji Üreticilerinden elektrik satın alınması ve kullanıcılara ve (Doğrudan Bağlı Müşterilere) elektrik enerjisi satılmasına ilişkin sözleşmeler doğrultusunda gerçek duyulan verileri sağlamak için, ilgili AT'ler ve GT'ler ile yapılan ölçüm.

 

    Benzer Elektrik Terimleri

    Kısa Devre: Elektrik akımının, her hangi bir sebeple alıcıya girmeden devresini kısa yoldan tamamlanmasına kısa devre denir.

    Tarife Ölçümleri: Belirli bir Bağlantı noktası ya da Büyük Ölçekli Besleme Noktasındaki ya da bu noktalardan biri ile ilgili Aktif Enerji ya da Reaktif ölçüm cihazlarını meydana getiren sayaçlar, ilgili AT ve GT'ler, sayaçları koruma cihazları, veri toplama kabloları ve diğer cihazlar ya da bunların bir kısmı ile tarifeye tabi müşterilerin kullanımlarını belirleme amacı ile yapılan ölçüm.

    Kombine Çevrim Santralı: Bir gaz türbini jeneratör ile bu türbinin eksoz gazlarıyla çalışan (ek brülörü olan ya da olmayan) bir kazanla, bunun sağladığı buharla çalışan buhar türbin ile generatörden oluşan ve ek elektrik enerjisi üreten santraldır.

    Enterkonneksiyon: İki ya da daha çok şebekenin bir ya da daha çok hat tarafından bağlantı elemanları ile birbirine bağlanmasıdır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektrik Terimleri Sözlüğü