Eğitim Sitesi

Işık Hızı Nedir? Işık Hızı Hakkında Kısaca Bilgi

Işık Hızı Terimi Hakkında Bilgiler

Kimya Terimi Olarak Işık Hızı:

Bütün elektromanyetik dalgaların boşluk kabul edilen, maddeden arınmış ve havası boşaltılmış ortamda 300 000 000 m/s lik bir hızla ile ilerleyişi.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Işık Hızı:

Işığın bir yılda aldığı yol (9,3.10 üstü 12) km

 

Fizik Terimi Olarak Işık Hızı:

Işığın saniyede 300 000 metre yol alması.

 

    Benzer Kimya Terimleri

    Le Chaletier İlkesi: Fransız Kimyacı Henry Louis Le Chatelier 1888 yılında Le Chaletier İlkesi olarak bilinen kimyasal dengeler kuramını geliştirmiştir. Bu ilkeye göre "denge halinde bulunan sisteme herhangi bir dış etki yapıldığı zaman sistem bu etkiyi azaltacak yöne doğru hareket eder ve yeni bir denge oluşturur" Bu ilke hem kimyasal hem de fiziksel dengede geçerlidir.

    Emülgatör: Birbiri içerisinde karışmayan maddelerin karışmasını sağlamak amacıyla kullanılan maddelere homojenlik kazandıran dışarıdan ilave edilen maddelerdir. Mayonez, hazır çorbalar vb. gıda ürünlerinde kullanılır.

    İntermetalik malzeme: Ti-Al, Ni-Al, Cu-Au, Ni-Co alaşımları gibi katı bir çözeltide iki ya da daha fazla metalin birbirine kovalent ya da iyonik bağlarla bağlanması sonucu oluşan malzemeler.

    Kalori: 1-Bir gram suyun sıcaklığının 1 °C yükseltmek için gerekli ısı miktarı, ısı birimi. (1 cal=4,184 jul). 2- 1 g saf suyun sıcaklığını 14,5°C den 15,5°C ye artıran ısı miktarına kalori denir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Kimya Terimleri Sözlüğü