Eğitim Sitesi

Işığa duyarlı elektriksel hücre Nedir? Işığa duyarlı elektriksel hücre Hakkında Kısaca Bilgi

Işığa duyarlı elektriksel hücre Terimi Hakkında Bilgiler

Fotoğrafçılık Terimi Olarak Işığa duyarlı elektriksel hücre:

Işıkölçerlerde ve algılayıcılarda kullanılan ve üzerine ışık düştüğünde bundan etkilenen bir hücredir. Üzerine ışık düşmesi durumunda bu hücrelerde küçük bir elektrik akımı oluşur. Düşen ışığın şiddeti arttıkça oluşan elektrik akımının şiddeti de artar. (photo-electric cell)

 

    Benzer Fotoğrafçılık Terimleri

    Netleme (Fokus): Bir optik sistemin muhtelif parçaları arasındaki uzaklığın maksimum netliğe ulaşmak amacıyla ayarlanmasıdır.

    Shutter Lag: Deklanşöre basılma ile resmin tamamen oluştuğu zaman arasındaki süreyi ifade eder ki bu sürede beyaz ayar dengesi, netleme ve bunlara göre pozlama gerçekleşmektedir.

    Digital Zoom / Dijital Zum: Kamerada kullanılan bir yazılım aracılığıyla yapılan bir zumlama eylemidir. Fotoğraf makinesinin optik olarak odaklanabildiği en uzak noktadaki görüntünün bir kısmını yazılım desteğiyle büyütmesi işlemine verilen isimdir. Bu tür zumlamayı ya da büyütmeyi bir resim uygulama programında da yapmak mümkündür. Buna interpolasyon ile yapılan büyütme de denir. Bu şilem sonucunda netliğin bozulması ve fotoğraf kalitesinin düşmesi kaçınılmazdır.

    IEEE-1284: Yüksek hızlı yeni bir bağlantı kapısını ifade eder. Daha çok kart okuyucular ve yazıcıların bilgisayara bağlantılarında kullanılır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fotoğrafçılık Terimleri Sözlüğü