Eğitim Sitesi

İpotekli Borç Senedi Nedir? İpotekli Borç Senedi Hakkında Kısaca Bilgi

İpotekli Borç Senedi Terimi Hakkında Bilgiler

Emlak ve Gayrimenkul Terimi Olarak İpotekli Borç Senedi:

Şahsi bir alacak için resmi senede dayalı olarak tapu siciline tescil ile kurulan ve kıymetli evrak olarak tedavül kabiliyeti olan gayrimenkul rehin senedidir.

 

Hukuk Terimi Olarak İpotekli Borç Senedi:

Taşınmaz rehni ile güvence altına alınmış kişisel bir hak nedeniyle, yetkili tapu görevlilerince ilgili taşınmaza değer biçilerek, taşınmaz değerinin bağlandığı (sürümünün kolaylaştırıldığı) kıymetli evrak.

 

    Benzer Emlak ve Gayrimenkul Terimleri

    Kain: Mevcut, bulunan. Örnek/... mahallesinde kain ... parsel numaralı taşınmaz mal...

    Birleştirme (Tevhit): Birleştirme, tapu sicilinde ayrı ayrı kayıtlı birbirine bitişik birden fazla taşınmaz malın tek bir tapuya bağlanarak, tek bir parsel halini almasıdır.

    Tapu Ve Kadastro Genel Müdürlüğü: Taşınmaz mallara ait akitlerle her türlü tescil, kadastro, yenileme işlerini mevzuatına göre yapmak, tapu sicillerini, kadastral topografik haritaları düzenlemek, uygulamak ve yenilemek için genel bütçe içinde ayrı bütçeli bir kamu kurumudur.

    Vergi Numarası: Vergi dairelerinden alınan vergi takibatına esas numaradır. Tapu sicil müdürlükleri, tapu işlemlerinde taraflardan vergi numarasının belgelendirilmesini istemek ve düzenlediği resmi senedin arkasına bu numarayı yazmak zorundadır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Emlak ve Gayrimenkul Terimleri Sözlüğü