Eğitim Sitesi

İnvisible-Hidden Text Nedir? İnvisible-Hidden Text Hakkında Kısaca Bilgi

İnvisible-Hidden Text Terimi Hakkında Bilgiler

SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Terimi Olarak İnvisible-Hidden Text:

Sayfanın belirgin olmayan yerlerine arkaplan rengiyle aynı renk anahtar kelime yerleştirme. Ziyaretçilere görünmeyip, arama motoru örümcekleri tarafından okunabilir. Black-hat seo yöntemidir.

 

    Benzer SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Terimleri

    SEO: Search Engine Optimization. Arama motoru iyileştirmesi (optimizasyonu). Web sitelerinin günümüzde en önemli reklam ve pazarlama araçlarından olduğu düşünülürse SEO'nun da bu araçtan en iyi şekilde yararlanma alt aracı olduğu söylenebilir. SEO, Google gibi arama motorlarında çeşitli kelimelerde arama yaptığımız zaman web sitemizi ilk sayfalarda çıkartma tekniğidir.

    Inbound Link: Başka bir sitenin sitemize vermiş olduğu linklerdir.

    Black-Hat SEO: İllegal veya etiğe uygun olmayan uygulamalarla web sitesini arama sonuçlarında yukarı sıraya çıkarmaya çalışma. Google Sandbox'a (bk.) düşmekle veya Google'dan süresiz ban yemekle sonuçlanabilir.

    Cost-Per-Click (CPC): Tıklama başına ücret. Reklam verenin yayınladığı reklamlara tıklanıp ziyaretçilerin kendi sitesine gelmesiyle oluşan ücret. Bu sistemi kullanan reklam firmalarında gösterime değil tıklamaya ücret ödersiniz.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Terimleri Sözlüğü