Eğitim Sitesi

İnkişaf Nedir? İnkişaf Hakkında Kısaca Bilgi

İnkişaf Terimi Hakkında Bilgiler

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak İnkişaf:

Meydana çıkmakdır.

 

Hukuk Terimi Olarak İnkişaf:

Açılma; gelişme; gelişim; açınım

 

İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük Terimi Olarak İnkişaf:

1- Gelişme, gelişim.

2-. Meydana çıkma, aşikâr olma.

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak İnkişaf:

Gelişme, gelişim.

 

    Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri

    Muceddid: Yenileyen, yeni bir şekil veren, yeniden güçlendiren manasına gelir. Peygamberimizin sünneti terk edilip bid'atlar yayılıncaya insanlara yeniden dinlerini öğreten ve bu bid'atleri bertaraf etmeye çalışan İslâm bilgini; "Ceddedi: " fiilinden ism-i fail. Cenab-ı Allah, insanlara doğru yolu göstermek için ihtiyaç nisbetinde onlara zaman zaman peygamberler göndermiştir. Bu peygamberlerin sonuncusu Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.s)'dir. Ondan sonra artık peygamber gönderilmeyecektir. "Muhammed adamlarınızdan hiçbirinin babası değildir. O, ancak Allah'ın elçisi ve peygamberlerin sonuncusudur" (el-Ahzâb, 33/10). Diğer ümmetlerde olduğu gibi Peygamberimizin ümmeti arasında da zamanla bid'at ve hurafeler baş gösterebilir ve bunun neticesinde Müslümanlar dinden ve peygamberimizin sünnetinden uzaklaşmakla karşı karşıya gelebilirler. Ayrıca her gün değişen hayat şartları ve ilerleyen teknikle birlikte birtakım yeni meseleler ortaya çıkar ve bunlara dinî açıdan bir hüküm verme ihtiyacı doğar. Toplum içinde çıkan bid'atlere karşı koyacak, dine yapılan saldırılar karşısında dini savunacak, yeni meselelere bir çözüm bulabilecek ve müslümanlara yeniden dinlerini öğretip onları yönlendirecek şahsiyetlere de bu ölçüde ihtiyaç hissedilir ki, peygamberlik müessesesi sona erdiğinden ve bundan sonra artık peygamber gelmeyeceğinden bu görev Peygamberimizin ümmetinden çıkan âlimlere düşmektedir. Bu âlimlere dinî literatürde "müceddid" denilmektedir.

    Mezmur: 1- Nefesli çalgılarla söylenen ilahî. 2- Hz. Davut'un makam ile okuduğu Zebur surelerinden her biri. 3- Kitabı mukaddes içinde Hz. Eyüp ile Hz. Süleyman'ın Meselleri arasında yer alan 150 bölüm.

    Amin: 1. Yapılan duâ için, "Ya Rabbi Kabul buyur" demektir. 2. "Öyle olsun, Allah kabul etsin." anlamlarında, duaların arasında ve sonunda kullanılan bir söz.

    Kufi: Arap yazısının düz ve köşeli çizgilerle yazılan eski bir biçimi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri Sözlüğü